Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Zamija

Zamija

5.500,00 RSD

Na zalihama

5.500,00 RSD

Latinski naziv: Zamioculcas zamiifolia

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E26003 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Zamija je idealan izbor za tamne prostorije u kojima nema mnogo svetla, jer zamija loše reaguje na preveliku količinu sunčevih zraka. Zamija je sukulentna biljka što znači da zadržava veće količine vode u svojim listovima i korenu kako bi se prilagodila sušnim periodima. Lišće zamije raste iz korena odnosno rizoma i formira mali žbun. Upravo zbog rizoma koji zadržava tečnost, biljka ne zahteva preteranu brigu. Zemlja u kojoj se zamija nalazi mora biti porozna, sa dobrom drenažom, a biljka se zaliva tek onda kada je zemlja potpuno prosušena. Višak vode koji se nakupi u tacni ispod saksije treba odmah prosuti kako rizom ne bi počeo da truli. Tokom proleća i leta joj je potrebno đubrivo za list, ali u vrlo malim količinama (četvrtina ili osmina propisane doze). Odgovaraju joj male saksije.

Tokom leta može stajati napolju, ali obavezno u hladu. Preko zime je držite u zatvorenim prostorijama gde temperatura ne pada ispod 15 stepeni, što je za zamiju donja granica.

Napomena: Žuti listovi zamije mogu biti simptom prevelike vlage pa je važno odmah proveriti da li je rizom počeo da truli, i ukoliko jeste, izvaditi ga iz saksije kako ne bi istrulili i drugi rizomi. Drugi razlog propadanja listova je prevelika količina sunčevih zraka. U tom slučaju, zamija će se brzo oporaviti nakon što je postavite na tamnije mesto, tako da oštećenja lišća nisu trajna.

Dodatne informacije

Težina 4.2 kg
Dimenzije 100 cm