Sibirski brest

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Sibirski brest

Sibirski brest

13.000,00 RSD

Na zalihama

13.000,00 RSD

Latinski naziv: Ulmus pumila

Preuzimanje u vrtnom centru!

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 301204801 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Uslovi gajenja: Raste na prosečnim, suvim do srednje suvim, dobro dreniranim zemljištima na punoj sunčevoj svetlosti. Tolerantan je na jaku sunčevu svetlost. Preferira bogata vlažna glinovita zemljišta. Prilagođava se i vlažnim i suvim mestima. Tolerantan je i na lakša peskovita tla. Generalno je tolerantan prema urbanim uslovima.

Odlike vrste: Ulmus pumila, obično nazvan sibirski brest, je brzorastuće, listopadno drvo koje obično ima široku uspravnu krošnju. U divljini se ponekad može naći u obliku grma. Prvenstveno se nalazi u vlažnim tlima duž potoka od istočnog Sibira do Kine. Nekada je bio širokih zasada u SAD-u zbog svoje žilavosti, brzog rasta, sposobnosti da uspeva u otežanim uslovima uzgoja i otpornosti na bolesti koje obično napadaju brestove. Neznatni mali crvenkasti cvetovi pojavljuju se u proleće pre nego što se pojavi lišće. Semenke sazrevaju u aprilu-maju, kada listovi dostignu punu veličinu. Eliptični do duguljasti listovi (do 5-8cm dugi) su glatki tamnozeleni odozgo i goli, odozdo, s oštrim vrhovima, zupčanim ivicama i gotovo simetričnim podlogama. Listovi u jesen obično postaju neuobičajeno prljavo žuti.

Pejzažna upotreba: Može se efikasno uzgajati u siromašnim tlima, kao vetrozaštitni pojas ili duž padina za kontrolu erozije.

Dodatne informacije

Dimenzije 400 cm