Strelicija / Rajska ptica

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Strelicija / Rajska ptica

Strelicija / Rajska ptica

8.400,00 RSD

Na zalihama

8.400,00 RSD

Latinski naziv: Strelitzia reginae

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 204000310 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Streltzia reginae je najpoznatija vrsta rajske ptice. Raste u visinu do 1,2m. Ne formira stablo već raste grmoliko. Ima ovalne listove duge, zelene boje, sa izraženom centralnom žilom. Listovi su na dugim drskama.

Uslovi gajenja: Rajska ptica voli sunčane pozicije i najbolje bi bilo da leti budu napolju, a zimi da se unose u zatvoreno, s obzirom da ne podnose niske temerature. Iako podnose polusenku, najbolje cvetaju ako su na suncu. U zatvorenom je treba staviti na mesto sa dosta svetlosti. Zalivanje umereno, leti češe nego zimi. Preporučuje se prihranjivanje tečnim đubrivom za sobne biljke u periodu od marta do oktobra, na svake dve nedelje. Nije zahtevna po pitanju tla. Najbolje da bude mešavina treseta i perlita. Saksija mora imati rupu i na dno se staviti drenažni sloj, kako bi oticao višak vode.
Period cvetanja: Cveta u toku leta. Cvetovi su žut sa plavo modrim delom.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kako bi se na zimu lako unela u zatvoreno, ukoliko letnje dane provodi napolju.
Maksimalna visina rasta: 1 – 1,2m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -2°C.

Dodatne informacije

Težina 10 kg
Dimenzije 100 cm