Cilindrična sanseveria

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Cilindrična sanseveria

Cilindrična sanseveria

1.600,00 RSD

Na zalihama

1.600,00 RSD

Latinski naziv: Sanseveria cylindrica

 

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E19002 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

U ponudi je biljka visine 25cm, koja ima crvenu plišanu navlaku preko vrhova. Nalazi se u saksiji prečnika 8cm i visine 6,5cm.

Sanseverija je biljka idealna za radne prostorije kao i za stambene, veoma otporna i laka za održavanje i negu. Za razliku od ostalih biljaka prečišćivača vazduha, ona je noćni proizvođač kiseonika, pa je zbog toga preporučljivo njeno prisustvo u spavaćoj sobi. Biljka takođe filtrira formaldehid, trihloroetilen, ksilen, toluen i benzin iz vazduha. Često je još zovu i Indijansko pero, svekrvin jezik, sabljica, zmijin jezik.

Sanseverija najbolje uspeva na svetlom mestu, ali da nije izložena direktnoj sunčevoj svetlosti. Dobro podnosi senku, ali će tada izostati cvetanje i šare na listovima postati manje izraženije.  Sanseverija traži ređe zalivanje od ostalih biljaka. Tokom zimskih meseci, zaliva se jednom u mesec dana, a tokom proleća i leta jedanput u 7 – 10 dana. Zemlja treba da se osuši između dva zalivanja. Prihranjivati biljku jednom mesečno od proleća  do zime đubrivom za sobne biljke.

Iako je sanseverija otporna na prašinu i zagađen vazduh potrebno je njene listove povremeno obrisati od prašine i drugih nečistoća mokrom krpom ili sunđerom.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 20 cm