Crveni bagrem

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Crveni bagrem

Crveni bagrem

18.500,00 RSD

Na zalihama

18.500,00 RSD

Latinski naziv: Robinia hispida

Preuzimanje u vrtnom centru!

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 501205101 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Ružičasti bagrem je listopadno drvo ili grm koji obično raste promenljivo od 0.6 do 5m visine. U divljini se može agresivno širiti semenom, ali ga rasadnici često gaje iz reznica. Može se oblikovati kako bi formirao malo drvo. Listovi su zeleni, a na jesen su žuti.

Uslovi gajenja: Voli osunčane pozicije do polusenovite. Raste u prosečnom, umereno vlažnom i dobro dreniranom zemljištu. Preferira organsko bogata tla, ali toleriše loša i suva. Prilagodljiv je na uslove tla, s tim da će u dubokim i boljim zemljištima moći duže da izdrži sušne periode.
Period cvetanja: Cvetovi su grupisani u grozdaste cvasti roze boje, cvetaju u maju i junu. Može cvetati još jednom u toku leta, ali mnogo manjim intenzitetom. Medonosna je vrsta.
Upotreba: Kao žbun može se saditi kao cvetna živa ograda, ili u grupi sa drugim biljkama. Forma drveta je interesantna za drvorede, mala dvorišta, čak i gajenje u saksijama. Podnosi orezivanje, pa se u proleće može oblikovati krošnja u loptu npr. Dobra biljka za stabilizaciju nasipa i padina i za sadnju u siromašnim, suvim tlima. Zanimljiva i za neformalnu ogradu.
Maksimalna visina rasta: 8 – 10m.
Maksimalna širina krošnje: 5 – 6m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -30°C.

Dodatne informacije

Dimenzije 500 cm