Epipremnum ‘N Joy’

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Epipremnum ‘N Joy’

Epipremnum ‘N Joy’

550,00 RSD

Na zalihama

550,00 RSD

Latinski naziv: Epipremnum  ‘N Joy’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E05015 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Epipremnum je biljka puzavica koja je veoma laka za gajenje i idealna je za početnike. To je vrsta koja brzo raste i možete je formirati tako da se spušta niz saksiju ili joj postaviti koko štap uz koji će da se penje. Listovi epipremnuma su zeleni sa šarama u svetlijim nijansama.

Uslovi gajenja: Epipremnum voli osvetljena mesta, ali ne direktno sunce. Dugo izlaganje direktnom suncu može oštetiti listove, a premalo svetlosti dovodi do gubitka šara na listovima. Što se tiče zemljišta, treba da bude dobro drenirano kako se ne bi zadržavao višak vode u zoni korena. Ova biljka će veoma dobro podneti i ako nekad zaboravite da je zalijete, spustiće listove ali čim joj dodate vode živnuće. Možete je orošavati, posebno ako je u toploj prostoriji. Preporučuje se prihranjivanje tečnim đubrivom za sobne biljke jednom mesečno.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju u hladovini, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor. Važi za jednu od najboljih biljaka za prečišćavanje vazduha koja uklanja sve toksine iz vazduha.
Maksimalna visina rasta: 1.5 – 3m, u prirodnim uslovima može dostići dužinu i do 20m.

Dodatne informacije

Težina 0.3 kg
Dimenzije 15 cm