Pačempres ‘Ellwoodii’

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Pačempres ‘Ellwoodii’

Pačempres ‘Ellwoodii’

350,00 RSD

Na zalihama

350,00 RSD

Latinski naziv: Chamaecyparis lawsoniana ‘Ellwoodii’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 201302104 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Lavsonov pačempres je četinar uskog piramidalnog habitusa sa kratkim, raširenim i spljoštenim grančicama. Smatra se najvišim članom porodice čempresa. Izuzetno je tvrdo i izdržljivo drvo. U prirodnom staništu može porasti i do 60m. Kod nas raste od 3 do 5m i prečnika od 1 do 3m. Četine su svetlo zelene do plavo-zelene sa srebrnim tragovima sa donje strane. Ime je dobio po vlasnicima škotskog rasadnika Lawson & Son koji su prvi počeli da ga gaje. Ima primenu u baštovanstvu i pejzažnoj arhitekturi. Na tržištu se može pronaći veliki broj kompaktnih i patuljastih sorti dekorativnog izgleda.

Pozicija: Lavsonov čempres zahteva poziciju koja prima punu sunčevu svetlost do delimične senke. Takođe je poželjno obezbediti zaklon od jakih vetrova.

Vrsta tla: Lako se uzgaja na prosečno vlažnim do dobro dreniranim zemljištima. Izbegavati previše vlažna i slabo drenirana tla.

Nega i zalivanje: Ne zahteva posebne mere nege. Orezivanje je retko potrebno, ali neće naškoditi. Preporučuje se umereno zalivanje.

Dodatne informacije

Težina 0.7 kg