Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Nebeski bambus

Nebeski bambus

2.990,00 RSD6.790,00 RSD

Na zalihama

2.990,00 RSD6.790,00 RSD

Latinski naziv: Nandina domestica 

Šifra proizvoda: - Kategorija:
Očisti
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Nandina, poznata još i kao nebeski bambus može da naraste do 2m u visinu i vodi poreklo iz Kine i Japana. Nebeski bambus karakterišu koloritni listovi koji su u početku crvenkasti, u toku rasta prelaze u tamnozelenu boju, dok u starosti ponovo poprimaju crvenkaste nijanse. Krošnja ima valjkast oblik. Pored listova dekorativne su i bobice, jarko crvene boje. Nandina je otrovna biljka i važno je biti obazriv u radu sa njom.

Uslovi gajenja: Nebeski bambus je biljka sunca i polusenke i voli vlažan, dobro dreniran humusni supstrat blage kiselosti. Zalivanje je umereno, kada se prosuši zemlja. Ovo je vrsta koja je otporna na sušu. Otporna je vrsta na bolesti i štetočine.
Period cvetanja: Cveta u julu i avgustu, a cvetovi su sitni, beli, skupljeni u grozdaste cvasti. Plodovi su crvene bobice koje dozrevaju na jesen i održavaju se na biljci tokom zime. Biljka ne obrazuje bobice ako se sadi pojedinačno.
Upotreba: Vrlo je interesantna za sadnju u skupinama zbog svojih koloritnih listova. Nandina je odlična u kombinaciji sa ambijentalnim osvetljenjem, naročito ako se sadi tik uz njega, koje njenim listovima daje divnu senku. U japanskoj kulturi važi za biljku prijateljstva i najčešće je sade ispred ulaznih vrata.
Maksimalna visina rasta: Može da poraste do 2m u visinu.
Maksimalna širina krošnje: Raste 1 – 1.5m u širinu.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -15°C. Može se desiti da usled jako niskih temperatura izgubi listove, ali se uz prolećno orezivanje oporavi brzo.

Dodatne informacije

Težina 5 kg
Dimenzije 45 cm
Veličina

H100, H60