Močvarni hrast

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Močvarni hrast

Močvarni hrast

23.000,00 RSD

Na zalihama

23.000,00 RSD

Latinski naziv: Quercus palustris

Preuzimanje u vrtnom centru!

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 301203803 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Močvarni hrast je srednje do visoko listopadno drvo, koje razvija konusnu krošnju. Listovi su naizmenični sa 2 do 4 režnja sa obe strane koji su manje više pod pravim uglom, zašiljeni su i nazubljeni. List je sjajno zelen sa obe strane, a u jesen intenzivno crvenih listova. Brzo raste. Koren je plitak, najčešće horizontalan.

Uslovi gajenja: Ovo je vrsta svetla, adaptivna je prema zemljištu. Uspešno rast na umereno suvim, vlažnim i mokrim aluvijalnim zemljištima. Najbolje se razvija na dubokim, plodnim i kiselim zemljištima. Dobro podnosi gradske uslove i niske temperature.
Period cvetanja: Cvetovi muški su u resama, a zenski su pojedinačni i neupadljivi. Plod je sedeća orašica koja uleže u tanjirastu kupulu samo osnovom. Veličina ploda je 8 – 15mm u prečniku. Svetlosmeđe je boje i lopast. Počinje da plodonosi sa 20 godina starosti. Plod sazreva u oktobru druge godine, i tada opadaju sa stabla.
Upotreba: Kod nas još uvek nije toliko popularan. S obzirom da podnosi gradske uslove, pogodan je za sadnju u urbanim sredinama.
Maksimalna visina rasta: 15 – 20m.
Maksimalna širina krošnje: 8 – 15m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -29°C.

Dodatne informacije

Dimenzije 550 cm