Lejlandov pačempres / Lejlandi piramidalni

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Lejlandov pačempres / Lejlandi piramidalni

Lejlandov pačempres / Lejlandi piramidalni

2.000,00 RSD

Na zalihama

2.000,00 RSD

Latinski naziv: Cupressocyparis leylandii 

   

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 201300669 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Cupressociparis leylandii je četinar koničnog, gustog, od zemlje razgranatog habitusa. Četine su veoma efektne, guste, nežno zelene.

Zemljište: Raste na svim tipovima zemljišta.

Orezivanje: Veoma dobro podnosi orezivanje, čak i starih induvidua koje se veoma brzo regenerišu. Odrasla biljka se orezuje nekoliko puta godišnje. Zavisno od složenosti oblika zavisi i broj orezivanja. Idealno vrijeme za orezivanje je april-maj, kada počne vegetacija. Veoma dobro podnosi orezivanje, ali nemojte pretjerivati. Dozvoljeno je orezivanje i u jesen,

Prihrana

Da bi biljke bile punije i zelenije, uz redovno održavanje orezivanjem, zalivanje i prihrana su neophodni. Mogu se koristiti različite prihrane, od kojih iz našeg asortimana izdvajamo: specijalno đubrivo za ukrasne biljke – Plantella,Osmocote, ferticare.

Zalivanje: Potrebno je zalivati zonu korena. Obezbedite biljci više ili manje vode koliko je potrebno u zavisnosti od njenog zdravstvenog stanja. Žuto obojene četine obično ukazuju na previše zalivanu biljku. Suve četine ili narandžaste mogu ukazivati na biljku koja je premalo zalivana.

Otporna je na sušu i aerozagađenje.

Presađivanje: Najpre je potrebno adekvatno pripremiti zemljište i iskopati rupe gde ćete da zasadite vaše biljke, te pomešajte iskopanu zemlju sa kompostom ili đubrivom. Na dan presadnje je potrebno da se sadnice dobro zaliju. Prilikom sadnje treba voditi računa da sadnica stoji u uspravnom položaju. Biljka se položi u zemlju  i zatrpa do korenovog vrata.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Dimenzije 100-125 cm