Polegla dunjarica

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Polegla dunjarica

Polegla dunjarica

7.800,00 RSD

Na zalihama

7.800,00 RSD

Latinski naziv: Cotoneaster damerii

Preuzimanje u vrtnom centru!

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 301210001 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

U ponudi je kotoneaster kalemnjen na stablo, tako da ima formu drveta.

  • Uslovi gajenja: Najbolje se uzgaja na vlažnim, ilovastim, dobro dreniranim zemljištima na punom suncu do delimične senke. Potrebno je malo dopunskog zalivanja kada se biljka tek posadi.
  • Fizičke karakteristike: Kotoneaster je gust, brzorastući, široki pokrivač tla koji raste do 3cm visine, ali širi se na 15-20cm širine ili više na pravim, vitkim, izbočenim granama koje ukorenjuju na čvorovima gdje dodiruju zemlju. Ima naizmenično postavljene kožne, eliptične do duguljaste listove, koji su sjajni tamno zeleni odozgo, a odozdo sivozeleni. U jesen poprime crvenu boju. Postoje zimzeleni i listopadni kultivari ove vrste. Cveta u maju i junu. Ima sitne bele cvetove sa ljubičastim prašnicima. Cvetovi su praćeni crvenim bobicama koje sazrevaju u kasno leto, ali se zadržavaju i tokom zime, ukoliko ih ne pojedu ptice.
  • Poreklo: Izvorno je iz planinskih regiona, raste na strmim liticama, u otvorenim mešovitim šumama i kamenitim podlogama u centralnom i južnom delu Kine.
  • Primena: Puzavi cotoneaster je dragocena pejzažna biljka koja nudi zanimljivo lišće, cveće i plodove. Služi kao drvenasti pokrivač za sunčana područja u pejzažu, uključujući obale i obronke, gde takođe može pružiti za kontrolu erozije. Rasprostire se po stenama ili po kamenim zidovima.

Dodatne informacije

Dimenzije 190 cm