Katalpa ‘Nana’

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Katalpa ‘Nana’

Katalpa ‘Nana’

15.990,00 RSD17.500,00 RSD

Na zalihama

15.990,00 RSD17.500,00 RSD

Latinski naziv: Catalpa bignonioides ‘Nana’

Preuzimanje u vrtnom centru!

Šifra proizvoda: - Kategorija:
Očisti
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Kultivar ‘Nana’ je listopadno drvo visine do 5m, a širina krošnje može biti i veća od visine. Prepoznatljiva je po krupnim srcastim listovima i okruglastoj krošnji. Izuzetno popularna vrsta i zbog brzine rasta.

Uslovi gajenja: Lako se uzgaja na prosečnim, srednjim do vlažnim, dobro dreniranim zemljištima na punom suncu do delimične senke. Tolerantan je na širok raspon uslova tla, uključujući vlažna i suva tla. Tolerantna je na sezonske poplave. Preferira vlažne plodne ilovače.
Period cvetanja: Cvetovi su krupni beli, skupljeni u cvasti. Plod je dugačka, uska mahuna, po kojoj je vrsta dobila ime cigaraš. Mahune se zadržavaju na granama i tokom zime. Plodonosi tek posle sedme godine starosti.
Upotreba: Lepo izgleda u drvoredima zbog okruglaste krošnje. Sadi se često i samostalno i u grupama. Može se saditi na mestima sedenja jer pravi lep hlad, a takođe listovi imaju specifičan miris koji tera komarce. Vrlo interesantna forma koja se može saditi i u malim dvorištima. Rasprostranjeno je u urbanim sredinama kao ulično drvo , a takođe se može efikasno koristiti u pejzažu za teška područja poput vlažnih niskih tačaka ili suvih područja sa lošim zemljištima.
Maksimalna visina rasta: 12 – 15m.
Maksimalna širina krošnje: 6 – 12m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -30°C.

U ponudi je biljka visine 3m.

Dodatne informacije

Dimenzije 300 cm
Veličina

10/12, 14/16