Japanski javor ‘Orange Dream’

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Japanski javor ‘Orange Dream’

Japanski javor ‘Orange Dream’

500,00 RSD

Na zalihama

500,00 RSD

Latinski naziv: Acer palmatum ‘Orange Dream’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E01053 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Japanski javor je ukrasno listopadno drvo ili ređe žbun, brzog rasta u mladosti, kasnije dosta sporijeg. Otporna vrsta koja dobro podnosi uslove kontinentalne klime, pa se kod nas jako uspešno gaji. Japanski javor je izvanredna baštenska biljka. To je jedno od najsvestranijih malih drveća za upotrebu u pejzažu. Postoji u mnoštvu oblika koji pružaju širok raspon veličina, oblika i boja. Veoma su dekorativni i cenjeni u pejzažnoj arhitekturi.

Uslovi gajenja: Japanski javor voli polusenovite položaje sa blago kiselim i dobro dreniranim zemljištem. Bitno je redovno i uravnoteženo zalivanje, najbolje bi bilo sistemom kap po kap. Podnosi orezivanje, mada javor ima jako lepu krošnju i bez orezivanja. Na proleće treba ukloniti suve i oštećene grane posle zime. Preporučuje se malčiranje kako bi se zaštitio plitak korenov sistem od isušivanja.
Period cvetanja: Cveta u aprilu – maju, purpurno crvenim cvetovima sa žutim prašnicima. Plodonosi u septembru – oktobru. Listovi su žutozeleni u proleće, zeleni tokom leta, crvenonarandžasti u jesen.
Upotreba: Nalazi široku primenu u baštama i parkovima. Pogodni su i za mala dvorišta gde se najčešće sade samostalno ili u grupi sa nižim biljkama. Sve češće se gaje i u saksijama na balkonima i terasama.
Maksimalna visina rasta: Od 4 do 5m visine, 2 – 3 m širine.
Temperaturni minimum: Dobro podnosi niske temperature do -24°C.

Dodatne informacije

Težina 0.3 kg
Dimenzije 20 cm