Ilex crenata ‘Glory gem’

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Ilex crenata ‘Glory gem’

Ilex crenata ‘Glory gem’

5.200,00 RSD

Na zalihama

5.200,00 RSD

Latinski naziv: Ilex crenata ‘Glory gem’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 202104411 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

‘Ilex ‘Glory Gem’ je nizak zimzeleni žbun, guste i kompaktne krošnje. Raste u visinu do 60cm. Listovi su ovalni, sjajni i sitni. Boja lista je žuto zelena sa spoljne strane, a unutra su zeleni. Sporog je rasta. Često se koristi kao alternativa za šimšir (Buxus sempervirens), jer je otporniji od njega, posebno na bolesti i štetočine.

Uslovi gajenja: Odgovara mu sunce do polusenka, i redovno zalivanje. Dobro podnosi orezivanje. Izbegavati sadnju na slabo dreniranom zemljištu. Dobro podnosi gradske uslove sredine. Može da raste na skoro svim tipovima zemljišta.
Period cvetanja: Cvetovi su neupadljivi, beli, pojavljuju se u maju. Muški i ženski cvetovi su najčešće na odvojenim jedinkama. Na jesen se na ženskim formiraju plodovi, crne bobice i ostaju na granama i preko zime, ukoliko ne budu pojedeni od strane ptica.
Upotreba: Pogodan je za manja dvorišta, samostalno ili u grupi sa biljkama drugog kolorita. Može se formirati i ivica od njega, ili se saditi ispred viši biljaka. Pogodna vrsta i za gajenje u saksijama na terasi.
Maksimalna visina rasta: 40 – 60cm.
Maksimalna širina krošnje: 40 – 60cm.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -27°C.

Dodatne informacije

Težina 3.5 kg
Dimenzije 40 cm