Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Gasteria

Gasteria

250,00 RSD

Na zalihama

250,00 RSD

Latinski naziv: Gasteria

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E07001 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Gasteria je sukulenta koja obrazuje rozetu listova. Listovi su mesnati, zeleni jednobojni ili sa belim tačkicama i linijama.

Uslovi gajenja: Najbolje mesto je gde ima dosta svetlosti, ali da nije ceo dan izložena direktnom suncu. Zemljište treba da bude dobro drenirano, peskovito. Pošto se kod nas gaji u saksijama, najbolje je koristiti već gotovu smešu supstrata za kaktuse. Od marta do oktobra, potrebno je biljku prihranjivati tečnim đubrivom za kaktuse, jednom mesečno. Prilikom zalivanja paziti da voda ne ostane u rozeti listova, jer to može dovesti do truljenja biljke ili do raznih oboljenja. Između dva zalivanja zemljište treba da se osuši. Tokom leta može biti napolju, a pred zimu je treba uneti u zatvorenu prostoriju i u tom periodu smanjiti zalivanje na minimum, jednom mesečno. Može se, takođe, cele godine gajiti kao sobna biljka, bez iznošenja napolje tokom letnjih meseci.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Važi za jednu od boljih biljaka za prečišćavanje vazduha.
Maksimalna visina rasta: 20cm
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do 7°C.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Dimenzije 10 cm