Fotinija pom pom

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Fotinija pom pom

Fotinija pom pom

22.310,00 RSD

Na zalihama

22.310,00 RSD

Latinski naziv: Photinia x fraseri ‘Red Robin’

Preuzimanje u vrtnom centru!

 

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 202101810 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Fotinija ‘Red Robin’ je zimzelena vrsta koja se gaji kao manje drvo ili žbun. Veoma popularna, dekorativna vrsta, posebno u proleće ili posle orezivanja kada rastu novi crvenopurpurni listovi. Oni kasnije prelaze u zelenu boju. Otporna je na štetočine i bolesti. Veoma brzo raste, godišnji prirast može biti i preko 1m, u optimalnim uslovima.

Uslovi gajenja: Fotinija voli osunčane pozicije, može se gajiti na mestima gde je pretežno ceo dan sunčano. Odlično podnosi orezivanje i brzo daje nove grane i gušću krošnju. Dobro podnosi i gradske uslove. Kao i Lovor višnja, slabije podnosi duge mrazeve, pa može doći do oštećenja listova. To se lako reši na proleće orezivanjem, posle čega rastu novi zdravi listovi.
Period cvetanja: Cveta u proleće, u maju. Cvetovi sitni i beli, skupljeni u cvasti, mirisni.
Upotreba: Često se formira živa ograda od nje, jer veoma brzo raste ako se redovno zaliva i prihranjuje. Može se formirati na špaliru i u formi krošnja na štapu, ili kao lopta, mogućnosti su neograničene. Gaji se i kao žbun i kao drvo. Lepo izgleda i kao soliterni detalj i u grupama sa drugim biljkama. Dobro raste i u saksiji, gde traži veću saksiju i više vode.
Maksimalna visina rasta: 2,5 – 4m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -20°C.

U ponudi biljka u pom pom formi visine 190cm.

Dodatne informacije

Dimenzije 190 cm