Fotinija ‘Pink Crispy’

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Fotinija ‘Pink Crispy’

Fotinija ‘Pink Crispy’

10.990,00 RSD

Na zalihama

10.990,00 RSD

Latinski naziv: Photinia ‘Pink Crispy’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 202101876 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Fotinija ‘Pink Crispy’ je zimzeleni žbun visine do 1m. Veoma popularna, dekorativna vrsta, posebno u proleće ili posle orezivanja kada rastu novi roze listovi. Kasnije listovi prelaze u zelenu boju, prošaranu krem šarama. Otporna je na štetočine i bolesti. Veoma brzo raste, godišnji prirast može biti i preko 1m, u optimalnim uslovima.

Uslovi gajenja: Fotinija voli osunčane pozicije, može se gajiti na mestima gde je pretežno ceo dan sunčano. Odlično podnosi orezivanje i brzo daje nove grane i gušću krošnju. Dobro podnosi i gradske uslove. Kao i Lovor višnja, slabije podnosi duge mrazeve, pa može doći do oštećenja listova. To se lako reši na proleće orezivanjem, posle čega rastu novi zdravi listovi.
Period cvetanja: Cveta u proleće, u maju. Cvetovi sitni i beli, skupljeni u cvasti, mirisni.
Upotreba: Često se formira živa ograda od nje, jer veoma brzo raste ako se redovno zaliva i prihranjuje. Može se formirati na špaliru i u formi krošnja na štapu, ili kao lopta, mogućnosti su neograničene. Gaji se i kao žbun i kao drvo. Lepo izgleda i kao soliterni detalj i u grupama sa drugim biljkama. Dobro raste i u saksiji, gde traži veću saksiju i više vode.
Maksimalna visina rasta: 1,5 – 2m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -17°C. Prilikom jačih zima potrebna joj je zaštita.

Dodatne informacije

Težina 12 kg
Dimenzije 120 cm