Ficus benjamin ‘Kinky’

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Ficus benjamin ‘Kinky’

Ficus benjamin ‘Kinky’

300,00 RSD

Na zalihama

300,00 RSD

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E06034 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Ficus benjamina ‘Kinky’ se gaji kao malo drvo ili mali žbun. U našim uslovima je sobna biljka i sve vrste F. benjamina se često gaje kod nas. Ima male ovalne listove sa zašiljenim vrhom. Listovi su zeleni, prošarani svetlim nijansama. Ima kompaktnu formu i razvija gustu, loptastu krošnju.

Uslovi gajenja: Ficus voli osvetljene prostorije, ali ne direktno sunce na listovima. Osetljiv je na promene položaja i osvetljenja, pa mu ne treba često menjati mesto. U tom slučaju reaguje naglim odbacivanjem listova, mada se nakon privikavanja na novo mesto brzo oporavlja. Zalivanje umereno, kada se površinski sloj zemlje isuši. Bitno je da ima dobro drenirano, ocedito zemljište. Preporučuje se orošavanje listova i korišćenje prihrane za sobne biljke tokom proleća i leta.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju u hladovini, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor. Fikusi važe za jedne od najboljih prečišćivača vazduha, a takođe i poboljšavaju vlažnost vazduha.
Maksimalna visina rasta: do 40cm.

Dodatne informacije

Težina 0.3 kg
Dimenzije 15 cm