Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Euforbija

Euforbija

1.500,00 RSD

Na zalihama

1.500,00 RSD

Latinski naziv: Euphorbia trigona ‘Rubra’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E05011 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Euforbia ili Mlečno drvo je sukuletna biljka koja ima mesnato stablo koje služi i kao rezervoar vode. Biljka koja nije zahtevna i laka je za gajenje. Prepoznatljiva je po ovalnim listovima koji su raspoređeni duž ivica. Kada listovi opadnu, ostaju trnovi.

Uslovi gajenja: Najbolje mesto je gde ima dosta svetlosti, ali da nije ceo dan izložena direktnom suncu. Zemljište treba da bude dobro drenirano, peskovito. Pošto se kod nas gaji u saksijama, najbolje je koristiti već gotovu smešu supstrata za kaktuse. Od marta do oktobra, potrebno je biljku prihranjivati tečnim đubrivom za kaktuse, jednom mesečno. Između dva zalivanja zemljište treba da se prosuši. Tokom leta može biti napolju, a pred zimu je treba uneti u zatvorenu prostoriju i u tom periodu smanjiti zalivanje na minimum, jednom mesečno. Može se, takođe, cele godine gajiti kao sobna biljka, bez iznošenja napolje tokom letnjih meseci.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju u hladovini, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor.
Maksimalna visina rasta: 1 – 2m.

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Dimenzije 50 cm

Možda će vam se svideti …

You've just added this product to the cart: