Dunjarica kalemljena

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Dunjarica kalemljena

Dunjarica kalemljena

8.580,00 RSD

Na zalihama

8.580,00 RSD

Latinski naziv: Cotoneaster × suecicus ‘Coral Beauty’

Preuzimanje u vrtnom centru!

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 202100602 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Dunjarica ‘Coral Beauty’ je zimzeleni, polegli žbun sa granama potpuno prileglim uz tlo, s tim da je u ponudi biljka kalemljena u formi malog drveta. Visina žbuna je svega 0,5 – 1m, a u širinu može da poraste do 2,5m. Ima naizmenično postavljene kožne, eliptične do duguljaste listove, koji su sjajni tamno zeleni odozgo, a odozdo sivozeleni. U jesen boja prelazi u zlatno – žutu do bronzano – crvenu.

Uslovi gajenja: Adaprivna je vrsta, s tim da se najbolje uzgaja na vlažnim, ilovastim, dobro dreniranim zemljištima na punom suncu do delimične senke.
Period cvetanja: Maj – jun. Cvetovi su sitni, beli sa ljubičastim prašnicima. Plodovi su crvene bobice koje sazrevaju u kasno leto i zadržavaju se tokom cele zime, ukoliko ih ne pojedu ptice.
Upotreba: Ovo je odličan pokrivač tla, brzo raste i koristi se na kaskadama, zidovima, u kombinaciji sa većim biljkama, u kamenjarima. Može se saditi i u žardinjerama. Koristi se i za kontrolu erozije, jer dobro vezuje zemljište.
Maksimalna visina rasta: 0,5 – 1m.
Maksimalna širina krošnje: 1,5 – 2,5m.
Temperaturni minimum: Otporan je na niske temperature do -35°C.

U ponudi je kotoneaster kalemnjen na stablo, tako da ima formu drveta, visine oko 150cm. Grane padaju prema dole, skoro do zemlje, vrlo dekorativan.

Dodatne informacije

Dimenzije 150 cm