Dracena ‘Songs of India’

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Dracena ‘Songs of India’

Dracena ‘Songs of India’

12.900,00 RSD

Na zalihama

12.900,00 RSD

Latinski naziv: Dracaena reflexa ‘Songs Of India’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: FLO0009 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Dracena je jedna od najčešće gajenih sobnih biljaka. Osim zbog dekorativnosti, gaji se i zato što je veoma otporna biljka i laka za održavanje pa je mogu uspešno gajiti i početnici.
Na prirodnom staništu, u Africi, dracena raste kao veliko drvo. U mnogim krajevima sveta zove se “Zmajevo drvo” ili “Ženski zmaj”.

Uslovi gajenja: Najbolja pozicija za dracenu je gde ima dosta svetlosti, ali da ne bude na direktnom suncu. Dracene su osetljive na višak vode, što je i najčešći razlog njihovog propadanja. Leti ih zalivajte umereno, jednom do dva puta sedmično. Zimi zalivanje prorediti, jednom na 15 do 20 dana. Zalivanje zavisi od samih uslova u kojim se biljka nalazi, pa se ne treba striktno držati ovih vremenskih intervala, već najbolje da sami procenite kada je vreme za zalivanje. Vole visoku vlagu u vazduhu, pa je preporučljivo orošavanje. Od proleća do jeseni preporučuje se prihrana za list na svake dve nedelje. Povremeno je potrebno prebrisati listove vlažnom krpom, kako bi se uklonila prašina.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom leta može biti napolju, u hladovini, a tokom zime se unosi u zatvoreno. Veoma dobra biljka za prečišćavanje vazduha.
Maksimalna visina rasta: 1 – 2m.

Dodatne informacije

Težina 3.2 kg
Dimenzije 90 cm