Biljka mesožderka

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Biljka mesožderka

Biljka mesožderka

700,00 RSD

Na zalihama

700,00 RSD

Latinski naziv: Dionaea muscipula

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E04030 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Biljke mesožderke su posebne biljke zbog toga što se, osim fortosintezom, hrane i insektima i malim životinjama. Jarkom bojom one privlače plem, zatvaraju takozvana usta i zatim izvlače hranljive materije iz plena koje vare. Važe za biljke koje su teške za gajenje, ali ako im pružite adekvatne uslove, dugo će trajati.

Uslovi gajenja: Mesožderkama je potrebno dosta direktnog sunčevog svetla. Što više sunca imaju, to će boja biti jača i upadljivija. Pošto potiču iz močvarnih predela, potrebno je da zemlja uvek bude vlažna. Možete je i gajiti tako što ćete saksiju sa mesožderkom staviti u posudicu sa vodom i na taj način će biljka imati uvek potrebnu vlagu. Đubrenje se ne preporučuje jer mogu vro lako da stradaju od toga. Sade se u supstrat oji ne sadrži hranljive materije, a to je kiseli beli treset. Tokom zime bi trebalo da budu na niskim temperaturama (iznad nule) kako bi bile u fazi mirovanja.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Potrebno joj je što više sunca pa može biti i napolju tokom celog leta.
Maksimalna visina rasta: Visoka je svega nekoliko centimetara, a u širinu može da raste do 20 – 25cm.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg

Možda će vam se svideti …

You've just added this product to the cart: