Cupressocyparis leylandii ‘Gold Rider’

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Cupressocyparis leylandii ‘Gold Rider’

Cupressocyparis leylandii ‘Gold Rider’

8.600,00 RSD

Na zalihama

8.600,00 RSD

Latinski naziv: Cupressocyparis ley. ‘Gold Rider’

 

 

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 201300630 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Četinar konusne krošnje, grana se od tle. Ima gustu krošnju zelenih četina. Brzo raste, čak i 1 – 1.5m godišnje uz opimalne uslove. Može da dostigne visinu oko 15m.

Uslovi gajenja: Raste na svim tipovim zemljišta, nije zahtevan što se tiče održavanje. Voli mesta u punom suncu ili polusenci. Podnosi orezivanje i najbrže će rasti uz redovnu prihranu kvalitetnim đubrivom i redovno zalivanje. Odrasla biljka se može orezivati i nekoliko puta godišnje. Zavisno od složenosti oblika zavisi i broj orezivanja. Idealno vrijeme za orezivanje je april-maj, kada počne vegetacija. Dobro podnosi gradske uslove.
Upotreba: Sve više se koristi za formiranje barijera i guste žive ograde. Takođe se koristi kao vetrozaštitni pojas. Izuzetno lepe i kompaktne forme, može se saditi i soliterno i kombinovati sa nižim vrstama. Mogu se gajiti i u saksijama, što je pogodno za terase. Lepo ističu ulazna mesta ako se stave po dva sa strane. Biljka koja ima široku primenu u ozelenjavanju i dekoraciji.
Maksimalna visina rasta: Raste do 15 – 20m.
Maksimalna širina krošnje: 6 – 7m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -23°C.

‘Gold Rider’ – Kultivar koji se odlikuje četinama u zlatno-zelenim nijansama. U ponudi je kalemljena buljka visine 110-120cm sa krošnjom prečnika 30cm.

Dodatne informacije

Dimenzije 120 cm