Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Echeveria

Echeveria

530,00 RSD

Na zalihama

530,00 RSD

Latinski naziv: Echeveria sp.

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E05013 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Echeveria je rod sukulentnih biljka koje imaju mesnate listove u kojima se skladište zalihe vode. Takve biljke mogu dugo da izdrže sušne periode i nisu zahtevne po pitanju nege. Listovi formiraju rozetu i mogu biti raznih nijansi zelene boje.

Uslovi gajenja: Najbolje mesto je gde ima dosta svetlosti, ali da nije ceo dan izložena direktnom suncu. Zemljište treba da bude dobro drenirano, peskovito. Pošto se kod nas gaji u saksijama, najbolje je koristiti već gotovu smešu supstrata za kaktuse. Od marta do oktobra, potrebno je biljku prihranjivati tečnim đubrivom za kaktuse, jednom mesečno.
Prilikom zalivanja paziti da voda ne ostane u rozeti listova, jer to može dovesti do truljenja biljke ili do raznih oboljenja. Između dva zalivanja zemljište treba da se prosuši. Tokom leta može biti napolju, a pred zimu je treba uneti u zatvorenu prostoriju i u tom periodu smanjiti zalivanje na minimum, jednom mesečno. Može se, takođe, cele godine gajiti kao sobna biljka, bez iznošenja napolje tokom letnjih meseci.
Period cvetanja: Neke vrste cvetaju tokom proleća i leta. Cvetovi su na cvetnoj dršci koja izlazi iz rozete listova.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor. Važi za jednu od boljih biljaka za prečišćavanje vazduha.
Maksimalna visina rasta: 20cm

Prilikom poručivanja birate jednu biljku iz mix-a i to možete naglasiti u napomeni.

Dodatne informacije

Težina 0.3 kg
Dimenzije 10 cm