Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Kroton

Kroton

340,00 RSD

Na zalihama

340,00 RSD

Latinski naziv: Codiaeum variegatum

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E03006 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Kroton je tropska biljka, neobične lepote. Ističe se šarenom bojom listova koja može biti od zelene, žute, narandžaste do crvene. Lisni nervi su obojeni jarkom bojom takođe, kod svih varijeteta. Nemoguće je na jednoj biljci pronaći dva ista lista. Oblik lista može biti jajast izdužen, duboko urezan, sve zavisno od varijeteta.

Uslovi gajenja: Krotonu je potrebno dosta svetlosti zbog boje listova. Ukoliko se gaji u prostoriji sa malo svetla, listovi gube sjaj i boju i postaju pretežno zeleni. Kroton voli konstantno vlažnu zemlju, ali pod uslovom da je dobra drenaža, kako se ne bi zadržavao višak vode u zoni korena. Preporučuje se orošavanje i povremeno brisanje listova vlažnom krpom. Prihranu bi trebalo dodavati na dve nedelje od marta do novembra.
Period cvetanja: Cvetovi se formiraju u cvastima na dugim drškama, sitni su i mogu biti beli ili žuti. U sobnim uslovima retko cveta.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove. Veoma upadljiva biljka koja će sigurno privući pažnju i naglasiti svaki prostor.
Maksimalna visina rasta: Od 1.2 – 2m. Na prirodnom staništu može dostići visinu i do 3m.

*Sok krotona je otrovan pa budite pažljivi ukoliko imate decu ili kućne ljubimce. U dodiru sa kožom sok može izazvati crvenilo i iritaciju, pa se preporučuje korišćenje rukavica tokom rada. Ukoliko se proguta neki deo biljke, može doći do stomačnih tegoba i povraćanja.

Dodatne informacije

Težina 0.432 kg
Dimenzije 20 cm