Brdska bambus palma

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Brdska bambus palma

Brdska bambus palma

290,00 RSD

Na zalihama

290,00 RSD

Latinski naziv: Chamaedorea elegans

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E03027 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Brdska ili bambus palma je spororastuća palma koja dostiže visinu oko 2,5m. Listovi su složeni i sastoje se od mnogobrojnih izduženih i zašiljenih listića. Ovo je biljka koja nije teška za održavanje i uz pravilnu negu možete dugo uživati u njenoj lepoti.

Uslovi gajenja: Ovoj palmi naviše odgovara indirektna svetlost, a tolerisaće i manjak svetlosti. Zahteva ocedito zemljište i redovno zalivanje. Preporučuje se orošavanje listova jer biljka voli vlagu u vazduhu. Prihranu bi trebalo dodavati jednom mesečno tokom perioda vegetacije. Takože se preporučuje povremeno brisanje prašine sa listova mokrom krpom.
Period cvetanja: Cvetovi su sitni, svetlo žuti i neupadljivi. Skupljeni su u cvasti na dugim stabljikama. Plod je narandžasta do crvena koštunica veličine oko 1cm.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove.
Maksimalna visina rasta: Raste u visinu do 2,5m.

Dodatne informacije

Težina 0.16 kg
Dimenzije 25 cm