Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Božikovina

Božikovina

8.000,00 RSD

Na zalihama

8.000,00 RSD

Latinski naziv: Ilex crenata ‘Dark Green’ 

Preuzimanje u vrtnom centru!

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 202104403 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Ilex ‘Dark Green’ je zimzeleno uspravno drvo ili žbun guste krošnje. Raste u visinu do 4m. Listovi su ovalni, sjajni, zeleni i sitni. Sporog je rasta i dugovečna je vrsta. Često se koristi kao alternativa za šimšir (Buxus sempervirens), jer je otporniji od njega, posebno na bolesti i štetočine.

Uslovi gajenja: Odgovara mu sunce do polusenka, i redovno zalivanje. Dobro podnosi orezivanje. Izbegavati sadnju na slabo dreniranom zemljištu. Dobro podnosi gradske uslove sredine. Može da raste na skoro svim tipovima zemljišta. Preferira blago kisela do neutralna, a podnosi i krečna.
Period cvetanja: Cvetovi su neupadljivi, beli, pojavljuju se u maju. Muški i ženski cvetovi su najčešće na odvojenim jedinkama. Na jesen se na ženskim formiraju plodovi, crne bobice i ostaju na granama i preko zime, ukoliko ne budu pojedeni od strane ptica.
Upotreba: Pogodan je za manja dvorišta, samostalno ili u grupi sa biljkama drugog kolorita. Može se formirati i ivica od njega, ili se saditi kao pozadina nižim biljkama. Pogodna vrsta i za gajenje u većim saksijama na terasi.
Maksimalna visina rasta: 2,5 – 4m.
Maksimalna širina krošnje: 2 – 3m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -20°C.

U ponudi je biljka piramidalne forme.

Dodatne informacije

Težina 18.9 kg
Dimenzije 220 cm