Zlatni bambus

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Zlatni bambus

Zlatni bambus

36.500,00 RSD

Na zalihama

36.500,00 RSD

Latinski naziv: Phyllostachys aurea

Preuzimanje u vrtnom centru!

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 252200309 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Bambus je zimzeleni žbun visine do 5m. Brzo raste i ima razgranate stabljike obrasle listovima od dna do vrha. Listovi su uski i duguljasti, svetlo-zelene boje. Stabljike su zlatno-žute boje sa izraženim pršljenovima. Iako je zimzelena vrsta, usled jačih zima može doći do gubitka listova ili oštećenja biljke, s tim da se na proleće lako obnavlja i oporavlja.

Uslovi gajenja: Bambus je otporna i prilagodnljiva vrsta, s tim da najbolje uspeva na osunčanim pozicijama, na plodnom, blago kiselom, vlažnom i dobro dreniranom zemljištu. Vole dosta vode, pa ga treba redovn zalivati, posebno u letnjem periodu. Bambus zna nekontrolisano da se širi, u mnogim zemljama je invazivna vrsta. Zbog toga se preporučuje postavljanje barijere u vidu ogradice ili graničnika u zemlji kako bi se ograničilo širenje korena.
Upotreba: Sadi se često u dvorištima kao živa ograda, odnosno vizuelna barijera. Uspešno se gaji i u saksijama, što je pogodno za terase, kafiće, restorane i sl. Može napraviti i lepu hladovinu, kako u dvorštu, tako i na balkonima.
Maksimalna visina rasta: 2 – 5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -18°C.

Dodatne informacije

Dimenzije 400 cm