Arizonski čempres

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Arizonski čempres

Arizonski čempres

46.400,00 RSD61.000,00 RSD

Na zalihama

46.400,00 RSD61.000,00 RSD

Latinski naziv: Cupressus arizonica fastigiata

  

Šifra proizvoda: - Kategorija:
Očisti
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Arizonski čempres je četinarsko / zimzeleno drvo uskog piramidalnog habitusa sa granama koje prekrivaju stablo od početka do kraja formirajući gustu krošnju. Četine su plavo-zelene, do sivkastih tonova. Grančice su nešto deblje nego kod običnih čempresa. Kora je braon-crvena, u početku glatka, a kasnije se ljušti u u dugim, uzdužnim trakama. Visine je od 5 do 20m. Spada u brzorastuće četinare. Šišarke su okruglaste, braon boje. Izuzetno je dekorativan i samim tim popularan u baštovanstvu i pejzažnoj arhitekturi.

Pozicija: Arizonski čempres zahteva poziciju koja prima punu sunčevu svetlost do delimične senke. U prvim godinama razvoja, poželjno je da bude zaštićen od udara vetrova. Otporan je na sušu, urbane uslove, kao i na izuzetno nisku temperaturu.

Vrsta tla: Nema posebnih zahteva za zemljište. Tolerantan je na siromašna i suva tla. Može uspeti čak i na krečnjačkim područjima.

Nega i zalivanje: Ne zahteva posebne mere nege. Preporučuje se umereno zalivanje. Orezivanje mu ne škodi, ukoliko je blago i povremeno.

Dodatne informacije

Dimenzije -
Visina

H400-450cm, H450-500cm