Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Aloja vera

Aloja vera

550,00 RSD

Na zalihama

550,00 RSD

Latinski naziv: Aloe vera

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E01002 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Aloe vera je drevna afrička biljka i najpoznatija vrsta aloje na svetu. Svima su poznata njena lekovita svojstva zbog čega je veoma cenjena vrsta. To je sukulenta koja obrazuje rozetu listova. Listovi su mesnati, zeleni jednobojni ili sa belim tačkicama.

Uslovi gajenja: Aloe vera najbolje raste na suncu ili u polusenci. Najbolje mesto je gde ima dosta svetlosti, ali da nije ceo dan izložena direktnom suncu. Starijim biljkama odgovara više sunce, a mladim više senka. Zemljište treba da bude dobro drenirano, peskovito. Pošto se kod nas gaji u saksijama, najbolje je koristiti već gotovu smešu supstrata za kaktuse. Od marta do oktobra, potrebno je biljku prihranjivati tečnim đubrivom za kaktuse, jednom mesečno.

Prilikom zalivanja paziti da voda ne ostane u rozeti listova, jer to može dovesti do truljenja biljke ili do raznih oboljenja. Između dva zalivanja zemljište treba da se prosuši. Tokom leta može biti napolju, a pred zimu je treba uneti u zatvorenu prostoriju i u tom periodu smanjiti zalivanje na minimum, jednom mesečno. Može se, takođe, cele godine gajiti kao sobna biljka, bez iznošenja napolje tokom letnjih meseci.

Period cvetanja: Cveta na jesen, od septembra do novembra. Cvet je na dugoj cvetnoj dršci. Boja cveta je žuta do narandžasta. Ukoliko biljka nema dovoljno svetlosti, najverovatnije neće cvetati, što je najčešće slučaj pri gajenju aloje u sobnim uslovima.

Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor. Važi za jednu od boljih biljaka za prečišćavanje vazduha.
Maksimalna visina rasta: 60 – 100cm
Maksimalna širina krošnje: 60 – 100cm.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do 7°C.

 

Dodatne informacije

Težina 0.64 kg
Dimenzije 25 cm