Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Aglonema

Aglonema

1.200,00 RSD

Na zalihama

1.200,00 RSD

Latinski naziv: Aglaonema ‘Silver Bay’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E01045 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Aglonema ‘Silver Bay’ je lisnodekorativna, zimzelena biljka. Ima zeleno-srebrne listove, ovalne sa zašiljenim vrhom. Kod nas se gaji kao sobna biljka. Veoma je dekorativna i laka je za gajenje. Raste u visinu do 90cm. Uz malo nege aglonema postaje zanimljiv detalj u enterijeru.

Uslovi gajenja: Ovo je biljka koja voli svetle prostorije, s tim da ne treba da bude na direktnom suncu. Vrste sa tamnijim listovima mogu biti na mestima sa manje svetla, dok je onima sa svetlijim bojama potrebno više svetla. Što se tiče zemlje, bitno je da je propustljiva, hranljiva i blago kisela. Može se koristiti već gotov supstrat za sobno bilje. Zalivanje umereno, tokom leta češće, dok tokom zime treba smanjiti, s tim da ne smemo pustiti da se biljka isuši. U vegetacionom periodu, od marta do oktobra, preporučuje se prihranjivanje tečnim ili nekim drugim đubrivom, na svake dve nedelje. Aglonema voli toplu i vlažnu klimu, pa se preporučuje orošavanje listova, posebno u zimskom periodu kada se stanovi greju i vazduh je poprilično suv. Listove agloneme treba povremeno prebrisati mokrom krpom kako bi se skinula prašina sa njih.
Period cvetanja: U našim klimatskim uslovima, aglonema uglavnom ne cveta.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kako bi se na zimu lako unela u zatvoreno, ukoliko letnje dane provodi napolju. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove.
Maksimalna visina rasta: 70 – 90cm.
Maksimalna širina krošnje: 70 – 90cm.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do 10°C.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 30 cm