Aglonema ‘Silver Bay’

Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Aglonema ‘Silver Bay’

Aglonema ‘Silver Bay’

5.500,00 RSD

Na zalihama

5.500,00 RSD

Latinski naziv: Aglaonema ‘Silver Bay’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: FLO1741 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Aglaonema, što u prevodu znači svetleća nit, je sobna biljka velikih zeleno-srebrnih listova koja nije mnogo zahtevna za gajenje. Traži toplotu i vlagu, ali uspeva i na normalnoj sobnoj temperaturi. Uz malo nege aglaonema postaje zanimljiv detalj u enterijeru doma.

Temperatura: Idealna temperatura za gajenje aglaoneme je između 14 i 18 stepeni. Otporna je na niske temperature i može da podnese čak 10 stepeni. Leti joj prija i temperatura od 24 stepeni ako je vazduh vlažan. Aglaonema voli toplotu i nije preterano osetljiva na suv vazduh.

Pozicija: Odgovara joj senovito mesto, gde u kraćim vremenskim intervalima može biti i sunca. Ne podnosi jako sunce, pa je preko leta treba držati u senci. Prija joj strujanje vazduha, ali ne i ledena promaja.

Zalivanje: Za zalivanje aglaoneme se koristi isključivo mlaka i mekana voda. U letnjem periodu se zaliva obilnije, svakih 4 do 5 dana, tako da zemlja uvek bude umereno vlažna. Zimi se zaliva samo kada je zemlja sasvim suva, dovoljno je jednom nedeljno.

Orošavanje: Aglaonemu treba prskati, ali samo mlakom vodom. Leti se prska dva puta nedeljno. Dobro podnosi suv vazduh u stanovima zimi, ali joj prijaju česta orošavanja. Može da se stavi u podmetač sa mokrim kamenčićima, jer joj odgovara velika vlažnost vazduha.

Supstrat: Aglaonema se sadi u vodopropusnu, hranljivu bogatu zemlju. Odgovara joj tresetni supstrat.

Aglaonema se razmnožava u proleće deljenjem odraslih biljaka. Razdvojeni buseni se sade u saksije sa tresetom i peskom da se zakorene. Najlakše se razmnožava reznicama sa 3 do 4 listića koje se odvoje od vrhova stabljika u toku leta pri temperaturi od 20 do 22 stepeni. Reznice se zakorenjuju za 3 nedelje, a mlade biljke se sade u supstrat sa dosta treseta.

Prihrana: Aglaonema se prihranjuje tečnim đubrivom za vreme toplih meseci dva puta mesečno.

Čisćenje: Listove aglaoneme treba povremeno brisati mlakom vodom, ne sredstvom za sjaj lišća. Prašina sa listova se briše mokrom mekanom krpom.

Oprez: Biljni sok aglaoneme je veoma štetan, čak i otrovan, zato treba paziti da deca ne dođu u dodir sa njom.

Dodatne informacije

Težina 6 kg
Dimenzije 60 cm