Stvarni izgled proizvoda može da odstupa od prikaza na fotografiji. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Kivi

Kivi

8.950,00 RSD

Na zalihama

8.950,00 RSD

Latinski naziv: Actinidia chinensis ‘Hayward’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 203200102 Kategorija:
  • Opis

Opis

Višegodišnja listopadna puzavica, dugih letorasta na kojim su spiralno raspoređeni veliki tamnozeleni listovi. Ovo je vrsta kivija koja ima samo ženske cvetove. Da bi plodonosila potrebno je da u blizini bude i muška jedinka (Actinidia chinensis ‘Tomuri’). Izgledom podseća na vinovu lozu.

Uslovi gajenja: Kivi zahteva dobro drenirano zemljište, neutralne reakcije. Voli osunčane položaje, zaštićene od vetra jer ima krte grane koje se lako lome. Traži dosta vlage u vegetativnoj sezoni, pa je potrebno navodnjavanje u područijima sa neravnomerno raspoređenim padavinama. Takođe, u periodu visokih letnjih temperatura i niske relativne vlage vazduha potrebno je češće zalivanje. Tokom zime, u periodu zimskog mirovanja, može kraće vreme podneti i temperaturu od -10 °C, ali s početkom vegetacije otpornost na hladnoću naglo pada, tako da ga mogu oštetiti kasni prolećni mrazevi.
Period cvetanja: Cveta u leto, najčešće u junu, beličasto krem cvetovima. Ukoliko ima mušku jedinku u blizini, plodonosiće na jesen.
Upotreba: Može se saditi uz zidove i ograde, ili postaviti da raste uz pergolu. U formi na špaliru mogu biti interesantan detalj kako u dvorištu tako i na terasi.
Maksimalna visina rasta: 6 – 10m.
Maksimalna širina krošnje: 4 – 6m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -10°C.

U ponudi je biljka na špaliru širine 50cm i visine 120cm.