Vrba ‘Hakuro nishiki’

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Vrba ‘Hakuro nishiki’

Vrba ‘Hakuro nishiki’

1.620,00 RSD

Na zalihama

1.620,00 RSD

Latinski naziv: Salix integra ‘Hakuro nishiki’

   

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: GDK30444 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Uslovi nege: Raste na vlažnim, plodnim, dobro dreniranim zemljištima na punom suncu do delimične senke. Preferira direktno sunce, ali prija joj deo popodnevne hladovine u vrućim letnjim mesecima. Najbolja boja lišća javlja se kada su leta hladnija. Uspeva u konstantno vlažnim zemljištima, ali podnosi nešto sušnija tla bolje od mnogih drugih vrba. Orezuje se po potrebi u kasnu zimu do rano proleće. Međutim, minimalna orezivanje daje dobre rezultate ako je potrebno formirati veliki divlji grm sa lučnim granama.

Karakteristike: Salix integra, poznata kao kineska vrba, je listopadni grm sa žutkastim cvetovima u sitnim macama (do 2,5cm dugačkim) u proleće (april-maj), uskim bledo zelenim listovima (do 10cm dužine) tokom vegetacije. Jesenja boja lišća je žuta, mada kasno opada. Ima sivo-zelenu koru na deblu i zimsko crvene grančice zimi. Poreklom je sa obala reka i vlažnih livada u Kini, Japanu, Koreji i jugoistočnom Sibiru. Ovo je grm koji obično naraste do 2-4m visine. Listovi se pojavljuju u naspramnim parovima ili na vrhovima po tri, što je neuobičajeno za vrbu koja obično ima naizmenično lišće. Ova vrba je po izgledu vrlo slična Salix purpurea koja je rodom iz Evrope, severne Afrike i centralne Azije.

Pejzažna upotreba: Odličan izbor za ivicu jezerca, potoka ili drugih vodenih površina.

 

Dodatne informacije

Težina 2.5 kg
Dimenzije 60 cm