Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Tuja

Tuja

450,00 RSD

Out of stock

450,00 RSD

Latinski naziv: Thuja occidentalis ‘Smaragd’

Dostupnost: Nema na zalihama Šifra proizvoda: 201301501 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Thuja occidentalis je usko piramidalno (ne tako često i široko piramidalno) zimzeleno drvo koje potiče sa istoka Severne Amerike. Izuzetno je popularno u pejzažnoj arhitekturi, dok se u narodu smatra da su njegove četine lekovite za određene bolesti. Može dostići visinu do 20m i prečnik od 1 do 2m.

Pozicija: Tuja treba biti posađena u oblasti koja prima punu sunčevu svetlost do delimične senke. Izbegavati mesta izložena vetru.

Vrsta tla: Raste u prosečnim, srednje vlažnim, dobro dreniranim zemljištima. Ima širok raspon toleranciju na tlo, ali preferira neutralne do alkalne, dobro drenirane ilovače. Takođe je toleranta na glinasta tla, izrazito mokra zemljišta i aerozagađenja.

Nego i zalivanje: Ne zahteva posebne mere nege. Preporučuje se  umereno zalivanje, ali s obzirom da ne voli suvo zemljište, neće joj škoditi češće zalivanje. Nema ozbiljnijih problema sa insektima i bolestima. Tuja je osetljiva na oštećenja i lomljenja grana i stabla zimi od nakupljanja leda i snega.

 

Dodatne informacije

Težina 1.6 kg
Dimenzije 70 cm
Call Now ButtonPozovite nas