Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Spiralna tuja

Spiralna tuja

12.500,00 RSD

Na zalihama

12.500,00 RSD

Latinski naziv: Thuja occidentalis ‘Smaragd’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 651301507 Kategorija:
  • Opis

Opis

Thuja occidentalis ‘Smaragd’ je usko piramidalnog habitusa, orezana spiralno. Izuzetno je popularna u baštovanstvu, pejzažnoj arhitekturi, dok se u narodu smatra da su njene četine lekovite za određene bolesti.

Pozicija: Tuja treba biti posađena u oblasti koja prima punu sunčevu svetlost do delimične senke. Izbegavati mesta izložena vetru.

Vrsta tla: Raste u prosečnim, srednje vlažnim, dobro dreniranim zemljištima. Ima širok raspon toleranciju na tlo, ali preferira neutralne do alkalne, dobro drenirane ilovače. Takođe je toleranta na glinasta tla, izrazito mokra zemljišta i aerozagađenja.

Nego i zalivanje: Ne zahteva posebne mere nege. Preporučuje se  umereno zalivanje, ali s obzirom da ne voli suvo zemljište, neće joj škoditi češće zalivanje. Nema ozbiljnijih problema sa insektima i bolestima. Tuja je osetljiva na oštećenja i lomljenja grana i stabla zimi od nakupljanja leda i snega.