Afrička ljubičica

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Afrička ljubičica

Afrička ljubičica

270,00 RSD

Na zalihama

270,00 RSD

Latinski naziv: Saintpaulia ionantha

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E19001 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Pozicija: Pružite im obilje svjedosti tokom čitave godine, ali nemojte ih staviti na direktnu sunčevu svetlost. Ako imate fluorescentnu rasvetu, držite biljku 300 mm ispod svjetiljke po 12 sati na dan.

Temperatura: Biljka će cvetati na temperaturi od 18 do 24°C, uz neophodnu visoku vlažnost; postavite saksije na podloške sa vlažnim šljunkom; povremeno poprskajte listove sitno raspršenom mlakom vodom.

Zalivanje: Zalivajte umereno, toliko da se zemlja navlaži pri svakom zalivanju. Kljun posude za zalivanje stavite ispod lišća kako voda ne bi dospela na cvetove i listove. Neka se gornjih 15 mm zemlje osuši pre nego što biljku ponovno zalijete. Preobilno zalivanje uzrokovaće truljenje korenja.

Prihranjivanje: Prilikom svakog zalivanja prihranite biljku mericom tekuće prihrane.

Sadnja i presađivanje: Biljke presađujte tek kada potpuno prerastu staru posudu, a upotrijebite samo jedan broj veću posudu, jer biljke bolje cvetaju ako im je koren u  ograničenoj količini zemlje. Presađujte ih u proljeće ili kada biljka postane prevelika za svoju posudu. Koristite zemlju koja sadrži dosta organskih komponenata (kompost),  a trebala bi biti blago kisele reakcije (pH 6-6,5).

Prihranjivanje: Od proleća do kasnog leta zalivajte oprezno i prihranjujte biljke svake dve nedelje s tekućim đubrivima (đubrivo za cvetnice) ili dodajte 1/4 potrebne količine tečnog đubriva  u vodu pri svakom zalivanju. Nemojte prihranjivati biljke zimi (osim ako ste kupili biljku u cvetu) jer tada imaju stadijum mirovanja i odmora, pa je njihov razvoj mnogo sporiji.

Dodatne informacije

Težina 0.3 kg
Call Now ButtonPozovite nas