Crveni bagrem

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Crveni bagrem

Crveni bagrem

18.500,00 RSD

Na zalihama

18.500,00 RSD

Latinski naziv: Robinia hispida

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 501205101 Kategorija:
  • Opis

Opis

Uslovi uzgoja: Raste u prosečnoj, suvoj do srednjoj vlazi, dobro dreniranom zemljištu na punom suncu. Preferira organsko bogata tla, ali podnosi loša, suva tla.

Karakteristike: Robinia hispida, uobičajeno zvana ružičasti bagrem, je listopadno drvo ili grm koji obično raste promenljivo od 0.6 do 5m visine. U divljini se može agresivno širiti semenom, ali ga rasadnici često gaje iz reznica. Može se oblikovati kako bi formirao malo drvo. Ružičasti do bledo ljubičasti cvetovi pojavljuju se u majušnim duguljastim cvastima (5-10cm dužine) u maju. Odlikuju ga složeni perasti, srednje do tamnozeleni listovi (7-15 listića). Grane, peteljke, stabljike cveća i plodovi su kruto dlakavi.

Pejzažna upotreba: Poseduje vrlo dekorativno cveće i finu strukturu lišća. Može se koristiti kao soliterno stablo, ali i za formiranje špalira. Dobra biljka za stabilizaciju nasipa i padina i za sadnju u siromašnim, suvim tlima. Zanimljiva neformalna ograda.