Smrča ‘Conica’

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Smrča ‘Conica’

Smrča ‘Conica’

2.500,00 RSD

Na zalihama

2.500,00 RSD

Latinski naziv: Picea glauca ‘Conica’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E16005 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Patuljasta kupasta smreka  je minijaturna zimzelena vrsta s klasičnim piramidalnim habitusom. Ova sorta smreke je srodna nekim džinovskim sortama koje mogu narasti sto metara ili više, ali zato što je u pitanju patuljasta smreka, ona retko prelazi oko 4m. Zbog ove karakteristike popularna je u manjim dvorištima. Ova patuljasta verzija bele smreke raste vrlo sporo – raste samo 5 do 10 cm godišnje, a uglavnom se uzgaja kao veliki grm ili niže drvo. Aromatične zelene iglice dugačke su oko 1,5cm, a drvo ima čvrst habitus s gustim rastom.

Mesto uzgajanja: najbolje uspeva na vlažnim, dobro dreniranim zemljištima, na potpuno osunčanim do polusenovitim terenima.Odgovara joj Ph vrednost zemljišta od 4,7 do 7.

Zalivanje: Obezbedite dodatnu vlagu kada površinskih 8cm postanu suva. Kontejnerskim sadnicama će trebati češće zalivanje.

Đubrenje: Mlade biljke dobro reaguju na mešavinu granuliranog đubriva oko dna drveta jednom godišnje. Zrela stabla ne zahtevaju hranjenje.

Primena: Patuljasta smreka se koristi kao soliterno stablo ili u grupama. Često ćete ih videti kako se koriste u parovima za bok ulaza u kuću radi formalnog izgleda koji teži ravnoteži. Budući da će patuljasta smreka ostati relativno mala nekoliko godina, ljudi ih ponekad (barem u početku) tretiraju kao biljke za uzgajanje u saksijama ili žardinjerama. One se ponekad izrezuju u topiarne oblike kada se uzgajaju u posudama.

Dodatne informacije

Težina 6 kg
Dimenzije 70 cm
Call Now ButtonPozovite nas