Pačempres ‘Elwoodii gold’

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Pačempres ‘Elwoodii gold’

Pačempres ‘Elwoodii gold’

300,00 RSD

Na zalihama

300,00 RSD

Latinski naziv: Chamaecyparis lawsoniana ‘Ellwoodii gold’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 201302105 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Lavsonov pačempres je četinar uskog piramidalnog habitusa sa kratkim, raširenim i spljoštenim grančicama. Smatra se najvišim članom porodice čempresa. Izuzetno je tvrdo i izdržljivo drvo. U prirodnom staništu može porasti i do 60m. Kod nas raste od 3 do 5m i prečnika od 1 do 3m. Četine su svetlo zelene do plavo-zelene sa srebrnim tragovima sa donje strane. Ime je dobio po vlasnicima škotskog rasadnika Lawson & Son koji su prvi počeli da ga gaje. Ima primenu u baštovanstvu i pejzažnoj arhitekturi. Na tržištu se može pronaći veliki broj kompaktnih i patuljastih sorti dekorativnog izgleda.

Pozicija: Lavsonov čempres zahteva poziciju koja prima punu sunčevu svetlost do delimične senke. Takođe je poželjno obezbediti zaklon od jakih vetrova.

Vrsta tla: Lako se uzgaja na prosečno vlažnim do dobro dreniranim zemljištima. Izbegavati previše vlažna i slabo drenirana tla.

Nega i zalivanje: Ne zahteva posebne mere nege. Orezivanje je retko potrebno, ali neće naškoditi. Preporučuje se umereno zalivanje.

Dodatne informacije

Težina 0.7 kg
Dimenzije 15 cm