Mozaik biljka / Fitonija

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Mozaik biljka / Fitonija

Mozaik biljka / Fitonija

300,00 RSD

Na zalihama

300,00 RSD

Latinski naziv: Fittonia

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E06018 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Fittonia (Fitonija) ili mozaik biljka je poznata po svomjim venastim listovima koji se odvajaju od centra prema vrhu. Veće linije su povezane sa sitnijim linijama poput arterija stvarajući nepravilnu mrežu na površini lista. Postoji 15 vrsta fitonija od kojih su kod većine zeleni listovi, a linije na njima se mogu razlikovati od bele do jarko ružičaste. Sve sorte imaju meke dlačice na stabljikama i mogu stvarati sitne cvetove bele boje. Mogu se uzgajati u saksijama i terarijumima.

  • Pozicija: Fitoniji odgovara pozicija delimične senke. Prejaki sunčevi zraci mogu spržiti listove. Ne podnosi ekstremnosti u rasponu temperature. Podjednako joj štete mrazno okruženje, kao i sušni periodi.
  • Zemljište: Najviše joj odgovara rastresito humusno zemljište sa dodatkom 15% vlažnog peska. Potrebno je da supstrat uvek bude umereno vlažan. Dobra drenaža je obavezna. U periodu vegetacije poželjno je povremeno prihranjivati.
  • Nega i zalivanje: Potrebno je redovno umereno zalivanje destilovanom vodom, kišnicom ili odstajalom vodom koja treba da bude meka i sobne temperature. Zemlja između dva zalivanje ne treba da se potpuno osuši, već samo gornji sloj. Leti se zaliva dva do tri puta nedeljno, a zimi jednom. Fitoniji odgovara što češće orošavanje destilovanom vodom, a preporučljivo je držati je na podmetaču sa vlažnim kamenčićima kako bi imala dovoljno vlage.

Dodatne informacije

Težina 0.07 kg

Možda će vam se svideti …

You've just added this product to the cart: