Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Monstera

Monstera

1.200,00 RSD

Na zalihama

1.200,00 RSD

Latinski naziv: Monstera deliciosa

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E13002 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

U ponudi je monstera visine 70cm i prečnika 50cm. Nalazi se u saksiji visine i prečnika 20cm.
Veoma je otporna i lako se održava. Uz veoma malo pažnje i pravilne nege monstera godinama ukrašava dom.
Senovita i prostrana mesta u domu najviše odgovaraju monsteri, jer brzo raste i širi se. Idealna je sobna biljka za veliki i slabije osvetljen prostor, kao što su dnevna soba ili hodnik.
Mada podnosi i suv vazduh monsteri više odgovara visoka vlažnost vazduha. Zato lišće treba povremeno prskati mlakom vodom, a saksija može da se stavi na mokre kamenčiće ili u veću posudu sa vlažnim tresetom.
Listovi monstere se povremeno čiste vlažnom krpom ili sunđerom. Pri čišćenju ih treba pridržavati sa donje strane da se ne bi oštetili.
Tokom perioda vegetacije monstera se prihranjuje tečnim đubrivima, svake dve do tri nedelje. Ako listovi nemaju svežu lepu boju dodaje se đubrivo bogato amonijakom ili kalijumom.
Pošto je monstera puzavica, da bi lakše stajala i podnosila težinu svojih velikih listova potreban joj je neki čvrst štap za podupiranje. Njeno vazdušno korenje treba vezati, usmeriti ka zemlji u saksiji da bi se zakorenilo, i tako dobio dodatni podupirač.
Kada previše poraste monstera se može iseći na željenu dužinu. Deo koji je ostao u zemlji se i dalje zaliva, a biljka će izbiti iz stabla sa strane i početi da raste.
Po feng šuiju, monstera je idealna u svakom prostoru u kojem je potrebno smirivanje.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 70 cm

Možda će vam se svideti …

You've just added this product to the cart:

Call Now ButtonPozovite nas