Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Kaktus

Kaktus

7.000,00 RSD

Na zalihama

7.000,00 RSD

Latinski naziv: Cereus sp.

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E03010 Kategorija:
 • Opis
 • Dodatne informacije

Opis

 • Pozicija:  Kaktusima je potrebno što više svetla da bi rasli i cvetali, ali ne smeju da budu izloženi jakom suncu po čitav dan. Zato je idealna pozicija prozor, balkon ili bašta na jugoistočnoj strani. Kaktusi se na svetlo posle zime iznose postepeno, a sa prvim vrućinama sklanjaju sa direktnog sunca. Veštačko svetlo (sijalice ili neonke) pomaže, ali nikako ne može da zameni prirodnu svetlost.
 • Supstrat:  Početnicima je najmudrije da kupe supstrat za kaktuse, a treba da biraju one koji se zasnivaju na tresetu, imaju dosta kvarcnog peska ili kokosovih vlakana. Obavezno treba dodati grubog pesak ili kamenčića kako bi supstrat bio porozan. Supstrat treba da sadrži polovinu kamenčića i krupnog peska. Idealno bi bilo mlađe biljke presaditi svake godine u proleće da im se pruži svež supstrat i mesto za rast. To je korisno, jer je važno redovno pregledati korenje zbog eventualnih bolesti ili korenskih vunastih vašiju.
 • Zalivanje : Pogrešno je verovanje da kaktusima ne treba voda, ali je još gore ukoliko se stalno zalivaju. Zalivaju se kad je zemlja potpuno suva ili spremna da popuca. Zimi jednom mesečno, a leti treba pipati zemlju, pa čim je suva kad se zagrebe – vreme je za zalivanje mekom vodom.
 • Pravila: Nakon osnovnih pravila koja se odnose na sunce, zemlju i zalivanje, preostaje još samo da naučite i uvek imate na umu nekoliko univerzalnih pravila:
 1. Više kaktusa ugine zbog viška nego zbog manjka vode
 2. Zemlja mora da se isuši između dva zalivanja
 3. Što je biljka lisnatija, više joj vode treba
 4. Manja biljka se isuši pre nego veća
 5. Biljke u keramičkim posudama zahtevaju više vode nego one u plastičnim
 6. Što su veće posude u kojima su biljke, to ređe treba zalivati

Dodatne informacije

Težina 3.5 kg
Dimenzije 35 cm

Možda će vam se svideti …

You've just added this product to the cart: