Sirijska ruža / Hibiskus

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Sirijska ruža / Hibiskus

Sirijska ruža / Hibiskus

9.000,00 RSD

Na zalihama

9.000,00 RSD

Latinski naziv: Hibiscus syriacus ‘Tricolour’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 202201003 Kategorija:
  • Opis

Opis

Hibiskus obuhvata biljke najčešće malog i patuljastog rasta. Međutim postoje i neke vrste koje dostižu visinu i do 4 m, dok im je u sobnim uslovima maksimalna visina oko 150 cm. U tropskim i suptropskim krajevima raste u divljini, dok se u Evropi neguje kao ukrasno bilje. U Sredozemlju obično raste kao drvce. Ukoliko se gaji u povoljnim uslovima, njegova veličina u prvim godinama razvoja se tokom godine udvostručuje.

Ukoliko se drži na idealnoj temperaturi od oko 20 °C, biljka će cvetati neprekidno tokom godine. Prevelika količina vode može prouzrokovati truljenje korena, te se preporučuje da se hibiskus zaliva umereno, shodno godišnjem dobu. Svež vazduh i velika vlažnost pripomažu rastu i razvoju biljke.

U ponudi je niže drvo, kalemljen hibiskus visine 200cm. Obzirom da se radi o nižem drvetu, može se kombinovati sa drugim biljkama ili stajati samo na nekom reprezentativnom mestu