Fikus bonsai

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Fikus bonsai

Fikus bonsai

14.000,00 RSD

Na zalihama

14.000,00 RSD

Latinski naziv: Ficus microcarpa ‘Ginseng’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E06014 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

 

Pozicija: Fikus napreduje pored prozora ili na mestu, gde prima puno sunčeve svetlosti. Potrebno mu je najmanje pola dana svetlosti. Zimu fikus mikrokarpa uglavnom ne podnosi najbolje. Napolje se može izneti samo u odgovarajući prostor u kojem se i tokom najtoplijih dana održava dovoljna vlažnost vazduha.

Zalivanje: Fikus lakše podnosi sušu nego višak vlage. Zato između dva zalivanja supstrat u saksiji treba da se prosuši. Zaliva se jednom, a ako se supstrat brže suši dva puta nedeljno. Kada se ne zaliva dovoljno listovi žute. Prijaće mu i prskanje vodom svakog dana.

Prihrana: Da bi dobro napredovao fikus mikrokarpa se prihranjuje kao i druge sobne biljke. Ali, izostanak prihranjivanja neće biti uzrok njegovog uginuća.

Orezivanje: Osnovno pravilo u gajenju fikusa mikrokarpe je da na svakih šest listova koji rastu treba ukloniti tri lista. Ovo pravilo će međutim zavisiti i od željene opcije, kao i veličine i oblika biljke. Fikus može da se gaji kao bonsai, jer se njegov rast i oblik lako kontroliše orezivanjem. U stvari, njegovi koreni mogu biti orezani da bi se dobio zanimljiv izgled bonsaija.

Napomena: Na zdravom fikusu raste mnogo lišća. Neki listovi opadaju prirodno zbog promene vremena, nedovoljno svetlosti ili nepravilnog rasporeda zalivanja. Većina fikusa mikrokarpa se prilagodi novoj sredini, nakon kupovine ili nakon presađivanja za jednu ili dve nedelje.

Presađivanje: Najbolji period za presađivanje fikusa je odmah posle hladnije sezone i početka proleća. Presađuje se svake dve ili tri godine, ali ako je potrebno može i jednom godišnje. Prilikom presađivanja treba podrezati trećinu korena.

U ponudi je bonsai od fukusa visine 25cm.

Dodatne informacije

Težina 4 kg
Dimenzije 70 cm