Zlatna puzavica / Epipremnum

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Zlatna puzavica / Epipremnum

Zlatna puzavica / Epipremnum

3.000,00 RSD

Na zalihama

3.000,00 RSD

Latinski naziv: Epipremnum mosstok

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E05005 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Zlatna puzavica (Epipremnum pinnatum aureum) je popularna viseća ukrasna sobna biljka koja filtrira vazduh. Poznata je i pod imenima đavolji bršljan ili biljka novca. Lako se gaji i zahteva minimalne uslove.

Pozicija: Količina tamnih i svetlih nijansi na listovima zavisi mnogo od količine svetla kojoj je izložena. Zlatnoj puzavici odgovara direktno ili malo zasenjeno direktno svetlo, osim tokom jakih vrućina kada zbog previše svetlosti lišće gubi svoje karakteristične žute nijanse ili dobija opekotine. Temperatura:  Odgovara joj stalna temperatura tokom cele godine, između 17 i 30 stepeni.

Zalivanje: Zlatnu puzavicu treba redovno zalivati, ali ne treba preterivati. Da koren ne bi ostao dugo u vodi podmetač se prazni. Tokom zime zalivanje se smanjuje, ali zemlja u saksiji ne sme da se osuši. Tokom leta treba prskati listove, jer joj prija vlažan vazduh. Prilikom zalivanja izbegava se preterano zadržavanje vode na listovima jer može da izazove napade gljivica.

Supstrat: Porozno bogato zemljište i dobra drenaža prijaju zlatnoj puzavici.

Za vreme vegetacije zlatna puzavica se prihranjuje tečnim đubrivom, a tokom zime prihranjivanje se znatno redukuje.

Napomena: Svi delovi zlatne puzavice su otrovni za kućne ljubimce.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Dimenzije 100 cm
Call Now ButtonPozovite nas