Dipsis palma

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Dipsis palma

Dipsis palma

2.600,00 RSD

Na zalihama

2.600,00 RSD

Latinski naziv: Dypsis lutescens

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: E04025 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Pozicija: Odgovaraju joj svetla i polusenovita mesta u stanu, udaljena od radijatora. Dobro podnosi i senovita mesta, ali tada sporije raste.

Temperatura:Optimalna temperatura za gajenje areke je od 18 do 24 stepena. Može da prezimi i na malo hladnijem mestu, ali ne ispod 15 stepeni.

Zalivanje: Zemlju održavajte uvek umereno vlažnom, ne dozvolite da se sasvim isuši, a ne sme da bude ni previše vlažna, jer će koren da istruli. Leti je zalivajte obilno, dva puta nedeljno, zimi na 12 do 15 dana i orošavajte je svakodnevno.

Prihrana:  Od proleća do jeseni prihranjujte je svakog dana osmokotnim đubrivom, a tokom zime dovoljno je jednom mesečno.

Razmnožavanje: Mlade palmice presađujte svake godine u martu ili aprilu, u dva broja veću saksiju. Brojna istraživanja pokazuju da areka vrlo uspešno uklanja formaldehid i druge hemijske toksine iz vazduha, a preporučuje se i kao najefikasniji osveživač vazduha u domu i kancelariji tokom grejne sezone.

Napomena:  Suv vazduh i preterano zalivanje su joj najveći neprijatelji. Redovno orošavanje mekom vodom veoma je važno, pogotovo zimi ako je pretopla prostorija. U hladnom periodu godine zaliva se na 10 do 14 dana, a leti 2-3 puta nedeljno.

 

Dodatne informacije

Težina 4.9 kg
Dimenzije 110 cm
Call Now ButtonPozovite nas