Dunjarica kalemljena

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Dunjarica kalemljena

Dunjarica kalemljena

8.580,00 RSD

Na zalihama

8.580,00 RSD

Latinski naziv: Cotoneaster × suecicus ‘Coral Beauty’

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 202100602 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

U ponudi je kotoneaster kalemnjen na stablo, tako da ima formu drveta.

  • Uslovi gajenja: Najbolje se uzgaja na vlažnim, ilovastim, dobro dreniranim zemljištima na punom suncu do delimične senke. Potrebno je malo dopunskog zalivanja kada se biljka tek posadi.
  • Fizičke karakteristike: Kotoneaster je gust, brzorastući, široki pokrivač tla koji raste do 3cm visine, ali širi se na 15-20cm širine ili više na pravim, vitkim, izbočenim granama koje ukorenjuju na čvorovima gdje dodiruju zemlju. Ima naizmenično postavljene kožne, eliptične do duguljaste listove, koji su sjajni tamno zeleni odozgo, a odozdo sivozeleni. U jesen poprime crvenu boju. Postoje zimzeleni i listopadni kultivari ove vrste. Cveta u maju i junu. Ima sitne bele cvetove sa ljubičastim prašnicima. Cvetovi su praćeni crvenim bobicama koje sazrevaju u kasno leto, ali se zadržavaju i tokom zime, ukoliko ih ne pojedu ptice.
  • Poreklo: Izvorno je iz planinskih regiona, raste na strmim liticama, u otvorenim mešovitim šumama i kamenitim podlogama u centralnom i južnom delu Kine.
  • Primena: Puzavi cotoneaster je dragocena pejzažna biljka koja nudi zanimljivo lišće, cveće i plodove. Služi kao drvenasti pokrivač za sunčana područja u pejzažu, uključujući obale i obronke, gde takođe može pružiti za kontrolu erozije. Rasprostire se po stenama ili po kamenim zidovima.

Dodatne informacije

Dimenzije 150 cm
Call Now ButtonPozovite nas