Lejlandov pačempres / Lejlandi

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Lejlandov pačempres / Lejlandi

Lejlandov pačempres / Lejlandi

8.870,00 RSD

Na zalihama

8.870,00 RSD

Latinski naziv: Cupressocyparis leylandii

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 201300620 Kategorija:
  • Opis

Opis

Cupressociparis leylandii je četinar koničnog, gustog, od zemlje razgranatog habitusa. Četine su veoma efektne, guste, nežno zelene.

Zemljište: Raste na svim tipovima zemljišta.

Orezivanje: Veoma dobro podnosi orezivanje, čak i starih induvidua koje se veoma brzo regenerišu. Odrasla biljka se orezuje nekoliko puta godišnje. Zavisno od složenosti oblika zavisi i broj orezivanja. Idealno vrijeme za orezivanje je april-maj, kada počne vegetacija. Veoma dobro podnosi orezivanje, ali nemojte pretjerivati. Dozvoljeno je orezivanje i u jesen,

Prihrana

Da bi biljke bile punije i zelenije, uz redovno održavanje orezivanjem, zalivanje i prihrana su neophodni. Mogu se koristiti različite prihrane, od kojih iz našeg asortimana izdvajamo: specijalno đubrivo za ukrasne biljke – Plantella,Osmocote, ferticare.

Zalivanje: Potrebno je zalivati zonu korena. Obezbedite biljci više ili manje vode koliko je potrebno u zavisnosti od njenog zdravstvenog stanja. Žuto obojene četine obično ukazuju na previše zalivanu biljku. Suve četine ili narandžaste mogu ukazivati na biljku koja je premalo zalivana.

Otporna je na sušu i aerozagađenje.

Presađivanje: Najpre je potrebno adekvatno pripremiti zemljište i iskopati rupe gde ćete da zasadite vaše biljke, te pomešajte iskopanu zemlju sa kompostom ili đubrivom. Na dan presadnje je potrebno da se sadnice dobro zaliju. Prilikom sadnje treba voditi računa da sadnica stoji u uspravnom položaju. Biljka se položi u zemlju  i zatrpa do korenovog vrata.

U ponudi je kalemljena biljka visine 160cm