Medveđa leska

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Medveđa leska

Medveđa leska

3.000,00 RSD

Na zalihama

3.000,00 RSD

Latinski naziv: Corylus colurna

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 301205901 Kategorija:
  • Opis

Opis

  • Fizičke karakteristike: Corylus colurna je listopadno drvo, koje sporo raste do 20m visine. U cvetu je od aprila do maja, a seme dozreva od septembra do oktobra. Vrsta je jednodoma (pojedinačni cvetovi su muški ili ženski, ali oba pola se mogu naći na istoj biljci) i oprašuje se vetrom.
  • Uslovi gajenja: Nije zahtevna prema vrsti zemljišta. Pogodna je za lagana (peskovita), srednja (ilovasta) i teška (glinasta) tla. Pogodni pH: kisela, neutralna i bazična (alkalna) tla , ali mogu rasti na veoma alkalnom tlu. Može rasti u polusenci (svietla šuma) ili bez senke. Preferira vlažno tlo i može podnijeti sušu. Biljka može da podnese jake vjetrove, ali ne i izlaganje moru. Izuzetno tolerantna na uslove grada.
  • Plod: Lešnici prečnika 1cm pojavljuju se u grozdovima, a dozrevaju početkom jeseni i privlače veverice. Za dobar set voća potrebno je unakrsno oprašivanje između različitih stabala.
  • Upotreba:  Fokusna tačka, soliter ili stablo zimskog akcenta.

Call Now ButtonPozovite nas