Citrus / Agrum

Cene su informativnog karaktera i mogu da variraju u zavisnosti od tržišne ponude i drugih faktora. Urban Garden ne daje garanciju na biljke.

Citrus / Agrum

Citrus / Agrum

9.960,00 RSD

Na zalihama

9.960,00 RSD

Latinski naziv: Citrus sp.

Dostupnost: Na zalihama Šifra proizvoda: 204003003 Kategorija:
  • Opis
  • Dodatne informacije

Opis

Temperatura: Citusi ne podnose niske temperature. Temperature od -5 °C mogu prouzrokovati znatna oštećenja, pa i uginuće cele biljke. Krošnju voćke treba pokriti zaštitnom folijom tokom zimskih meseci. Limun je jedan od najosetljivijih vrsta agruma na zimsku hladnoću. Tokom zimskih meseci je potrebno biljku uneti u svetlu prostoriju, najbolje negrejanu.

Voda: U septembru bi trebalo prekinuti s đubrenjem i biljke zalivati umereno. Dakle, trebalo bi da se zemlja osuši između dva zalivanja. Tokom letnjih vrućina zalivamo ih češće. Citrusi traže dovoljne količine vode, naročito u vegetacionom periodu od aprila do kraja septembra.

Zemljište: Citrusima odgovaraju dobro drenirana zemljišta lakše teksture. Najprikladnija su ilovasta ili peskovito-ilovasta plodna zemljišta kao i osunčani položaji, zaštićeni od vetra.

U ponudi su sadnice limuna, klementine, pomorandže i kumkvata, visine 130cm. Citruse je neophodno tokom hladnijih meseci unositi u zatvoren prostor pa s toga moraju biti zasađeni u adekvatnu saksiju.

Dodatne informacije

Težina 9.7 kg